• Landsdekkende distribusjon
  • Rask levering av storkjøkkenutstyr

Culina - ledende leverandør til proffmarkedet

Med 7000 lagerførte varer og 20000 i sortiment har vi noe for alle kjøkken og serveringssteder. Vil du handle privat? Se sortiment og priser på Nettbutikk privat. 👩‍🍳🍽️ 🥰

Produkttips
Serier
Nyheter
Kampanjer
Personlige favoritter

Riktig bruk av stavmiksere

En stavmikser kan ofte være kokkens beste venn, og det er krise om den blir ødelagt. Culina mottar årlig tilbakemeldinger fra kunder som fortviler over nettopp dette; ødelagte stavmiksere, så hva er fellene man ikke må gå i når det gjelder bruk og stell av stavmiksere?

Les brukermanualen

Det første som må presiseres er viktigheten av å faktisk lese brukermanualen, og passe på at de som skal bruke den også leser den. Ellers kan det fort bli dyrt. Jørn Wang-Lillemoen, kolleksjonsansvarlig for elektrisk småutstyr, forteller at en gjenganger er at man overvurderer mikserens kapasitet, og bruker en for liten mikser på for stor eller for hard mengde. Hvis du er usikker på hvor stor kapasitet du bør ha på din stavmikser anbefaler vi at du snakker med din kontakt i Culina. 

 

Riktig renhold

Riktig renhold er generelt viktig på et kjøkken, uansett hvilken maskin eller hvilket utstyr det gjelder. Fett, vann eller damp på feil sted er aldri bra. De fleste stavmiksere kommer med et lite demonteringskit i esken, men dessverre ser vi at dette ofte havner i søpla, eller innerst i skapet, forteller Mette Wangen fra Culina Oslo. Knivhodet er også en gjenganger, der vi ser at dette ofte kun skylles etter bruk, men anbefalingen er at det demonteres og vaskes skikkelig, helst hver dag. Delene går i oppvaskmaskinen. (ikke motorhuset!) Demontereingskit kan kjøpes separat hos Culina. Dersom du følger instruksjonen i brukermanualen vil du ha en stavmikser i mange år. 

 

Unngå for mye damp 

Robot Coupe maskiner bør ikke utsettes for for mye damp, maskinhuset bør holdes utenfor kanten, som en påhengsmotor. Dersom du har en stavmikser fra 450 og oppover anbefaler vi å ha stativ til kjeler o.l fra 50 liter og opp. Dersom du benytter steamkjele med røreværk må du være forskiktig så ikke kniven kommer borti festet til røreverket dersom det ikke er montert. 

 

Ulyd?

En stavmikser skal ikke gi noen ulyd, dersom det er ukjente lyder, ta kontakt med Culina for service.