• Landsdekkende distribusjon
  • Rask levering av storkjøkkenutstyr

Culina - ledende leverandør til proffmarkedet

Med 7000 lagerførte varer og 20000 i sortiment har vi noe for alle kjøkken og serveringssteder. Vil du handle privat? Se sortiment og priser på Nettbutikk privat. 👩‍🍳🍽️ 🥰

Tips og råd
Serier
Nyheter
Kampanjer
Personlige favoritter

Stelton EM77 – nydelig dansk design

Det verdenskjente designikonet EM77 er skapt av Erik Magnussen i 1977. Termokannen er patentert og har en praktisk vippepropp for servering. Det følger også med et skrulokk, og alle løse deler kan skaffes ved behov slik at du har en kanne som varer i lang tid. Se hvordan du demonterer og monterer termokannen her:

 

Vedlikehold og bytte av glassinnsats i EM77 termokanne

Vippeproppen åpner automatisk når kannen tippes fremover, og lukker igjen når kannen holdes loddrett. Vippeproppen er korrekt plassert når den runde markering på lokket er vendt mot helletuten. Vippeproppen tas opp ved å vippe kannen lett. Den medfølgende picnicproppen kan brukes når kannen tas med på piknik, og skal brukes når det er små barn til stede. Stelton bruker utelukkende glassinnsatser fremstilt av anerkjente leverandører, og alle kanner blir vakuumtestet på fabrikken. En glassinnsats består av to lag tynt glass med vakuum mellom inner- og ytterglass. Det anbefales å forvarme kannen med varmt vann før den varme kaffe eller kokende tevann fylles i, dels for å unngå varmetap og dels for å unngå for stort varmesvingninger som kan få glassinnsatsen til å implodere. Det skal være litt luft mellom lokk og propp for at kannen kan lukkes helt.

 

Rengjøring

Bruk aldri rengjøringsredskaper eller flaskerensere av noen slag for at rengjøre glassinnsatsen. Glassinnsatsen er skjør og tåler ingen støt, da kan den punktere eller sprekke. Glassinnsatsen gjøres ren på én av følgende måter:

  • Hell en kopp lunkent vann og en håndfull grovt salt i kannen og rist den til innsatsen er ren. Skyll etter med rent vann.
  • Held litt oppvaskmiddel i kannen og fyll kannen med meget varmt vann og la den stå i en time, skyll godt etter med rent vann.

Rengjør aldri kannen i oppvaskmaskin. La aldri kannen ligge i vann da det kan trenge vann inn mellom glassinnsatsen og den ytre delen. Tørk kannen med en fuktig klut.

Termokanne Stelton EM77 100cl H310 Ø135mm Hvit ABS-plast
722.0

Eks. mva.

Inkl. mva. 902.500

Termokanne Stelton EM77 100cl H310 Ø135mm Rød ABS-plast
722.0

Eks. mva.

Inkl. mva. 902.500

Termokanne Stelton EM77 100cl H310 Ø135mm Sort ABS-plast
722.0

Eks. mva.

Inkl. mva. 902.500

Erik Magnussen var en av Danmarks mest anerkjente designere

Erik Magnussen har designet alt fra møbler og lamper til elektronisk utstyr. Han var utdannet i keramikk fra Kunst- og Håndverkskolen med sølvmedalje i 1960. For Stelton skapte han tidløse design som EM-skipslampen, EM-bestikkserien og ikke minst den populære og ikoniske termokannen EM77, som også er en stor del av Steltons DNA og merkeidentitet.

Erik Magnussens design er i dag representert på museer over hele verden. EM77 er sammensatt av like deler perfekt form og perfekt funksjonalitet og har blitt solgt i mer enn 10 millioner eksemplarer over hele fire tiår over hele verden. Vinner av den danske designpris: Klassikerprisen 2007, iF design award 1992 og ID-prisen 1977.

Alle EM77 i farger og ABS-plast er produsert i Danmark.