• Landsdekkende distribusjon
  • Rask levering av storkjøkkenutstyr

Culina - ledende leverandør til proffmarkedet

Med 7000 lagerførte varer og 20000 i sortiment har vi noe for alle kjøkken og serveringssteder. Vil du handle privat? Se sortiment og priser på Nettbutikk privat. 👩‍🍳🍽️ 🥰

Produkttips
Serier
Nyheter
Kampanjer
Personlige favoritter

Miks, blix og blend! - En miniguide til rett valg av mikser, blixer eller blender.

Det finnes et utall forskjellige typer kjøkkenhjelper som bistår i å kutte og blande maten. Men hvilken maskin gjør egentlig hva? Og hvilket behov er det akkurat den typen maskin dekker?

En jungel å velge i

I vårt sortiment finner du miksere, blendere, foodprosessor, blixere og multifunksjonsmaskiner. For det blotte øye kan de se ganske like ut, og ofte kan det se ut som om maskinene stort sett dekker samme behov. Noen ganger stemmer det, men det er små forskjeller som gjør at ditt sted bør ha en type, og naboen en annen.

 

Her forklarer vi kort hva de forskjellige maskinene gjør.

 

Foodprosessor

En foodprosessor er en kombinasjonsmaskin med både grønnsakskutter og hurtighakke/vertikalkutter.

 

Grønnsakskutter

Grønnsakskutter er en ren grønnsakskutter med det formålet. Grønnsakskuttere har tilhørende kutteverktøy som gir mange muligheter for kutteresultater. Skiver, julienne, rasping, terning for å nevne de mest kjente. 

 

Blixer

Blixer er designet for å tilberede meget tyntflytende produkter. Knivens design og plassering i bollen er hemmeligheten bak resultatet du får ut av denne maskinen. Blixer passer perfekt for tilbereding av mat til personer som har problemer med å få i seg næring på vanlig måte. Blir ofte solgt inn og brukt på institusjoner med tilbereding av diettmat.

 

Mixer/Vertikalkutter

Mikser/vertikalkutter har samme funksjoner, men kutter ikke like «fintflytende». Disse maskinene brukes mer inn i mot restaurantnæringen. For tilberedning av dressinger, sauser, majones, samt å kutte og mikse produkter. Man kan også bruke en vertikalkutter til å elte deig.

 

Blender

Blender brukes til å blande produkter, der væske er en obligatorisk ingrediens. Det ligger litt i navnet, Blend. Det må tilføres en flytende veske for å oppnå et godt resultat. 

 

Hvordan velge rett modell?

Hva du skal lage, og hvor mange skal du lage til er avgjørende når du skal velge riktig maskin. Vi anbefaler at produktinformasjonen leses nøye. På alle våre produkter har vi opplyst strømkrav, wattstyrke, maskinens utvendige mål, med mer, og der det finnes har vi også bruksansvisning. Størrelse på bolle, eller hvor mange porsjoner den aktuell maskin lager pr kjøring står også opplyst. Hvis du opplever at det mangler informasjon, eller du ikke finner det du leter etter, vær så snill å ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne.