• Landsdekkende distribusjon
  • Rask levering av storkjøkkenutstyr

Culina - ledende leverandør til proffmarkedet

Med 7000 lagerførte varer og 20000 i sortiment har vi noe for alle kjøkken og serveringssteder. Vil du handle privat? Se sortiment og priser på Nettbutikk privat. 👩‍🍳🍽️ 🥰

Tips og råd
Serier
Nyheter
Kampanjer
Personlige favoritter

Bærekraftige Figgjo!

Å tilfredsstille dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners behov og muligheter er viktig, derfor er Figgjo stolt sponsor av kokkelandslagene i Norge, Sverige, Danmark, Island og Nederland forteller Christian Vassdal, markedsansvarlig hos Figgjo.

Men å si at man er bærekraftig er enkelt. Alle kan si det. Så hva innebærer det egentlig?

For Figgjo sin del handler mye om produksjonsprosessen og fasilitetene, slik det ofte gjør når man produserer noe. På fabrikken i Sandnes er det fremdeles full produksjon i alle avdelinger. Figgjo-elva renner utenfor, og der er det fiskelykke for dem som har det. Området rundt fabrikken er like rent og pent som vi liker å tenke at vårt idylliske Norge er. Så da er vel det et tegn på at Figgjo produserer sitt porselen på ansvarlig og bærekraftig vis?

 

Produksjonen = null utslipp

I Figgjos produksjon benyttes kun naturlige råmaterialer. Støv og spylevann fra glasuravdelingen renses og glasuren gjenvinnes så den kan brukes på nytt i neste produksjon. Prosessvannet renses i henhold til offentlige krav, og analyseres seks ganger i året, i henhold til offentlige tilsyn. Produksjonsmasse gjenvinnes gjennom hele prosessen, og produkter som faller gjennom i sortering nedvinnes og brukes som fyllmasse til anleggsarbeid eller veibygging. 

 

100% matsikkert

Porselenet til Figgjo testes for bly- kadmium og barium i henhold til EU og EØS regler, og det er dokumentert 100% matsikkert, og miljøvennlig. Kadmium er et stoff som reagerer med syre og base, som ofte finnes i mat. Små mengder kadmium kan føre til skade på lever, lunge, nyre og skjelett. Kadmium er klassifsert som reproduksjonsskadelig, og kan være kreftfremkallende. (Kilde Miljøstatus.no) Barium er et grunnstoff, som brukes blant annet til å fremskaffe den grønne fargen i fyrvekeri, og som kontrastvæske ved røntgenbilder. Barium er et svært reaktivt stoff, som lett oksiderer og reagerer kraftig i vann. Barium løses av de fleste syrer. Barium er gifitg når det er konsentrert, og gir oppkast, kolikk og diaré. (kilde: uio.no) Ikke noe du ønsker å utsette din spisende gjest for med andre ord. Bly er giftig og kan gi alvorlige nerve- og hjerneskader. Bly kan brukes i glasuren, og dersom brenningen av porselenet/keramikken skjer ved feil temperatur kan resultatet være at bly siger ut, og blir en ufrivillig del av måltidet. (kilde: matportalen.no) Figgjo bruker ikke bly i sin glasur og leverer 100% matsikkert porselen. 

 

100% miljøvennlig

Alle Figgjoprodukter er 100% miljøvennlige og inneholder ingen miljøskadelige materialer, og trenger ikke å sorteres eller kastes som spesialavfall. Kjøper du porselen fra Figgjo kjøper du matsikkert, miljøvennlig og bærekraftig, da porselenet holder en svært høy kvalitet som gjør at det varer lenge.

 

Alt på en plass

I fabrikken på Figgjo produseres alt fra A til Å. Eller som de sier: fra F til O. Med dette menes at alt som inngår i produksjon av Figgjo produkter finnes på en plass. På huset produseres støpe-verktøy og former, de har eget trykkeri som produserer dekaler og bilder, de blander egen leire og vi mikser egen farge som brukes til dekorering, de har til og med et eget verksted som utvikler nye og reparerer gamle produksjons-maskiner. I tillegg til lager og salgskontor med over 100kvm showroom har de; eget fotostudio, egen 3D-printer til prototyper, eget fabrikkutsalg med museum og eget laboratorium som utfører tester for å sikre at produktene er langt innenfor de kravene som kreves i vår bransje. Alt på en plass gir mindre logistikk i produksjonsprosessen, kortere leveringstid og bra for miljøet er det også.  

 

Bærekraft handler også om menneskene

Produksjonen gjennomføres av en gjeng glade ansatte som i snitt har jobbet på Figgjo i 18 år. Figgjo har fått utmerkelser som "Årets IA bedrift" (IA= Inkluderende Arbeidsliv) i Rogaland og Sandnes Kommunes "Integreringspris" som bekrefter det gode arbeidsmiljøet.   Summen av dette gjør at vi kan si at Figgjo produserer bærekraftig!